Doe het zelf: WordPress en LinkedIn koppelen

Kinderschoenen

Anders dan je misschien zou verwachten, staan de mogelijkheden om WordPress en LinkedIn met elkaar te koppelen nog in de kinderschoenen. In ieder geval als je de mogelijkheden vergelijkt met andere sociale media platformen zoals Twitter en Facebook. Ongetwijfeld zal dit in de toekomst verbeteren. Maar ook nu al kun je er voor zorgen dat je website en je LinkedIn profiel aan elkaar worden gekoppeld.

Badge

Een badge maak je door in te loggen en naar pagina profile badges te gaan. Daar kun je kiezen uit een tiental verschillende formaten. Volg de instructie op de pagina: kopieer de code en plak deze op je eigen site waar je de nieuwe badge wilt tonen.

Als je de badge in een pagina wilt plaatsen, zoals ik hieronder heb gedaan, ga je in de editor naar de tab “HTML”, die je rechts bovenaan de tekst editor vindt. In dit scherm zie je niet alleen de tekst (zoals in de tab “Wysiwyg”) maar ook de code. Hier kun je de code van LinkedIn in plakken op de plaats waar je je badge wilt hebben.

View Peter Bouwmeester's profile on LinkedIn

Je kunt er ook voor kiezen om de badge in een widget te plaatsen aan de zij- of onderkant van de pagina. In dat geval sleep te een tekst widget naar de sidebar van je keuze en plak je daar de code direct in. Als je niet bekend bent met widgets, kun je in mijn eerdere artikel over de grondbeginselen van widgets lezen.

Let op hierbij op de taalinstelling van je account: als dat Nederlands is, heb je minder badges om uit te kiezen! Tijdelijk je account omschakelen naar Engels lost dit op.

Je berichten automatisch op LinkedIn plaatsen

LinkedIn biedt een eenvoudige koppeling waarmee de berichten van je WordPress website automatisch in je profiel zichtbaar worden. Om deze koppeling te activeren ga je naar de menu optie Meer … > Voeg meer toepassingen toe. In het scherm dat getoond wordt, kies je de WordPress toepassing, pas eventueel de parameters in het volgende scherm aan en klaar is Kees.

Wie toch behoefte heeft aan een uitgebreidere handleiding, kan deze (Engelstalige) instructie gebruiken.