De Virtuele Straat

Thema

De website die voor De Virtuele Straat is gemaakt, valt onmiddellijk op door het bijzondere uiterlijk. Er is veel aandacht besteed aan de presentatie van beeld en de interface biedt dan ook tal van mogelijkheden om dat te bekijken. Het gebruikte thema hiervoor op maat gemaakt aan de hand van het ontwerp van Floor Wesseling.

Augmented Reality plugin

Op het eerste oog minder duidelijk maar wel het neusje van de zalm voor deze site is de geautomatiseerde koppeling tussen WordPress en het Augmented Reality (AR) platform van Layar.

Ingevoerde kunstwerken worden voorzien van een geografische informatie en specifieke instructies voor de AR browser waarna zij direct in Augmented Reality zijn te zien.

Alle informatie wordt op één plaats opgeslagen, namelijk in WordPress, waardoor zowel de website als de AR versie eenvoudig zijn uit te breiden en te onderhouden.

Plugin voor beeldvullende afbeeldingen

Voor weergave van de beeldvullende achtergrondafbeeldingen is een maatwerk WordPress plugin gerealiseerd rondom het jQuery script van SuperBGImage. De afbeeldingen worden in een diashow getoond. Er zijn voorzieningen voor het toewijzen van een galerie met afbeeldingen per pagina.