Interactieve kaart voor Wijkraad Noordoost

Concept voor een interactieve kaart

T.b.v. de Utrechtse Wijkraad Noordoost ontwikkelde Concentus uit Hilversum een concept voor een interactieve kaart. Deze kaart zou de verschillende wijken tonen met daarbinnen points of interest in verschillende categorieen zoals winkelcentra, publiek groen, enzovoort.

De Webbouwmeester verzorgde de vertaling hiervan naar een technisch concept en de eigenlijke bouw van de interactieve kaart. De kaart werd geïntegreerd in de bestaande WordPress website van de Wijkraad.

 

Interactieve kaart voor Wijkraad Noordoost

 

 

Google Maps

De kaart is gebouwd op Google Maps met maatwerk functies om wijken te kunnen selecteren. Bijzondere uitdaging werd gevormd door de grillige vorm van de wijken, waarvoor veel-puntige polygonen moesten worden gedefinieerd zodat een wijk met een muisklik kan worden geselecteerd.

Voor het uiterlijk wordt gebruik gemaakt van styled maps. Het prachtige kleurschema is afkomstig van Concentus.

 

Zelf items aan de kaart toevoegen

De kaart is voorzien van functionaliteit waarmee (anonieme) bezoekers zelf items aan de kaart kunnen toevoegen. Door te rechts-klikken op de kaart open zich een venster met een formulier waarmee een ‘idee’ kan worden aangemeld. De locatie wordt bepaald door de plaats waar op de map wordt geklikt en het idee wordt als nieuw point of interest in de administratie opgenomen met de status draft; een moderator moet de inzending dus eerst goedkeuren voordat deze op de kaart zichtbaar wordt.