Jurgen Leckie, interaction designer

Thema

Jurgen, die als interaction designer precies weet wat hij van een website wil, heeft zelf het ontwerp gemaakt voor deze bijzonder site. In opdracht werd zijn ontwerp ‘pixelprecies’ nagebouwd als een WordPress thema.

Ajax

Niet alleen het uiterlijk is bijzonder; probeer de navigatie door de projecten eens uit. Deze navigatie vormt een belangrijk onderdeel van het ontwerp en is geheel op maat gebouwd met het zogenaamde ‘Ajax’. Ajax staat voor Asynchronous Javascript And Xml, een techniek waarbij content achter de schermen wordt opgehaald van de server. Met deze techniek kunnen websites interactiever en gebruiksvriendelijker worden gemaakt. In dit geval wordt Ajax gebruikt om de vorige en volgende projecten op te halen wanneer de bezoeker door de projecten bladert. De projecten worden met animatie getoond.

Exotisch maatwerk

De site is opgebouwd met een hele reeks aan maatwerk plugins en thema onderdelen. Al met al een website die prachtig illustreert dat je met WordPress ook exotische sites kunt bouwen terwijl de voordelen van het gebruik van een CMS onverminderd van kracht blijven.