WordPress – Layar augmented reality plugin

Op basis van de locatie van de bezoeker en de geografische informatie die je aan je POI’s toewijst, wordt een selectie van POI’s getoond. De bezoeker kan de selectie met behulp van filters verfijnen.

Aan een POI kunnen zogenaamde acties worden toegewezen waarmee bijvoorbeeld een video of geluidsfragment met achtergrond informatie kan worden afgespeeld. Of de bezoeker kan de bijbehorende pagina op de website bekijken. De POI’s kunnen natuurlijk ook in een ‘normale’ browser worden bekeken.

De POI gegevens t.b.v. Layar worden onderhouden in dezelfde administratie waar je ook de overige pagina’s van je website onderhoudt.

Deze WordPress – Layar plugin is door mijzelf geschreven en maakt gebruik van een bestaande Google Maps plugin voor het registreren van lengte- en breedtegraden.

De mogelijkheden van AR zijn eindeloos en nog sterk in ontwikkeling. Daarom leent een component als dit zich uitstekend voor een opdrachtgever die wil experimenteren met dit relatief nieuwe kanaal en zich daarmee wil profileren.

Bekijk de video van Layar.

Op dit moment is de Layar AR browser nog niet op alle mobiele telefoons beschikbaar. Apple’s iPhone, telefoons met Google’s Android besturingssysteem worden ondersteund en Layar werkt hard aan de verdere verspreiding van haar browser. Check de Layar website voor meer informatie.

Foto: Marc Baars