Word­Press voor blogs en CMS

WordPress wordt voor miljoenen sites gebruikt. Waarom dat zo is? En wat kun jij er mee? Begin je oriëntatie hier.

Update: Nog geen jaar geleden schreef ik dat er 25 miljoen WordPress gebruikers zijn. Op het moment van deze update staat de teller al op 71.399.946…!

Wil je weten hoe je zelf met dit CMS aan de slag kunt? Lees dan Doe-het-zelf: installeren.

Iedere 60 seconden 50 WordPress downloads

Iedere 60 seconden 50 WordPress downloads
Infographic door: Shanghai Web Designers

Infogaphic door: Shanghai Web Designers

Ruim 70 miljoen particulieren en ondernemingen maken gebuik van de open source software, het meest gebruikte systeem voor publicatie van websites!
De grote kracht van WP zit in de eenvoud van gebruik en de grote open source gemeenschap die voortdurend aan verbetering en uitbreiding van de mogelijkheden van WP werkt.

Voor blogs én CMS

wordpresstoptenthousandsites-500x284

Bron: WP Tavern

5 jaar geleden werd WP nog voornamelijk voor blogs ingezet. Maar vandaag de dag is WP een volwaardig content management systeem (CMS) waarmee veel meer mogelijk is. Maar liefst bijna 50% van de top 10K sites maakt gebruik van WP als CMS.

What’s in it for me?

Je krijgt gewoon een state-of-the-art website gratis! Daar kan geen enkele web developer in zijn eentje tegenop bouwen!

Dankzij de uitgebreide administratie kun je zelf je site eenvoudig onderhouden. Nieuwe items aan je portfolio toevoegen, een expositie aankondigen, of je profiel weer eens updaten: je doet het gewoon zelf.

En wijzigingen worden direct automatisch aan de zoekmachines gemeld zodat je site beter vindbaar wordt dan ooit tevoren.

Ik wil ook zo’n mooie website!

Dat kan. Als je ‘web savvy’ bent, kun je direct zelf aan de slag. Lees bijvoorbeeld het artikel Doe-het-zelf: WordPress installeren. Je kunt natuurlijk ook contact met mij opnemen voor een gratis consult om jouw specifieke situatie door te spreken.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over WordPress kun je vinden op: