Posts of Pages

Onlangs liep ik er weer tegen aan. Ik werd benaderd met de vraag waarom een tamelijk simpele functionaliteit niet toegevoegd kon worden aan een vrij eenvoudige WordPress website. 
Het antwoord strekte wat verder dan hieronder toegelicht ~ maar het missen van het volgende inzicht  is een teken aan de wand voor de problemen waar men tegenaan liep: het verschil tussen Posts en Pages.

Terwijl het verschil tussen beide toch simpel is voor te stellen.

Pages ofwel Pagina's

Pagina’s zijn bedoeld voor statische informatie in een relatief eenvoudige structuur.

Denk hierbij aan informatie als ‘Over ons’, een ‘Contactformulier’ of de beschrijving van een afdeling van je onderneming.

Pagina’s worden aangemaakt in een hiërarchische structuur en er zijn geen expliciete mechanismen voor archief opbouw of selectie van dwarsdoorsnedes.

Posts ofwel Berichten

Alle informatie die je kunt visualiseren als een stapel van items hoort thuis in Posts.
Standaard worden deze gebruik voor Nieuwsberichten en op eenvoudige wijze kunnen ook zogenaamde Custom Post Types worden gedefinieerd voor ‘stapels’ van andere items. Denk aan een stapel voor Portfolio items of voor Projecten of voor Medewerkers.

Deze ‘stapels’ beschikken standaard over functionaliteit voor archivering en het  tonen van dwarsdoorsnedes. Ideaal dus 

Gevolgen en Open Deur

Het voorgaande lijkt vast heel eenvoudig en een Open Deur als je het leest. Dat is ook zo.

Des te verbazingwekkender is het dat bureau’s die zich als gerenommeerd afficheren dit onderscheid niet weten te vertalen naar de technische implementatie van jouw vragen.

Let hier goed op; dat scheelt je veel handmatig onderhoud in de toekomst!