Nodig je klanten uit in je winkel met een virtuele tour

Van virtuele kijkers naar reële kopers

Met een virtuele tour kun je de binnenkant van je winkel, atelier en omgeving tonen aan de virtuele bezoekers van je website. Zij kunnen – letterlijk – rondkijken, door de ruimte lopen, inzoomen, onderzoeken, gebruik maken van interactieve elementen om meer informatie opvragen, etc; een beleving die ze zal aanzetten om je winkel in de echte wereld te bezoeken.

Je kunt ook gebruik maken van tekst, beeld en geluid. Hierdoor krijgt het bezoek aan je virtuele winkel het karakter van een echt bezoek. En de bezoeker kan zelf grasduinen in wat je aanbiedt.

Voorbeelden

This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.

 

Op peterbouwmeester.nl kun je voorbeelden zien van virtuele tours die ik heb gemaakt. Of zoek hier bij de Webbouwmeester naar voorbeelden van websites met een virtuele tour.

Zouden mijn argumenten nog niet genoeg zijn om je te overtuigen van de kracht van een virtuele tour, bedenk dan dat Google niet voor niets potentie ziet in deze toepassing. En zolang Google haar Business photos alleen nog in enkele landen (o.a. de VS, Australië, Frankrijk en Groot Brittanië) aanbiedt, zijn ze nog geen concurrent, wel bron voor inspiratie! 🙂

Zet jezelf op de kaart

Tijdens het bezoek van je online winkel, kan een klant besluiten om ook je echte winkel te bezoeken. Maak deze beslissing zo eenvoudig mogelijk voor je klant. Zorg daarom voor goede informatie over de locatie en bereikbaarheid van je winkel. Het minste wat je kunt aanbieden is een plattegrond. Beter nog bied je ook een routeplannner aan (o.a. standaard binnen Google Maps beschikbaar).

Meld je site als onderdeel van deze maatregelen ook aan bij Google Places. Hier kun je ook de foto’s van je winkel plaatsen die in de Google zoekresultaten getoond kunnen worden. Hierdoor kun je al direct meer online bezoekers naar je site halen.

Als je, tenslotte, echt met state-of-the-art middelen je verkoopproces wilt ondersteunen, zorg er dan voor dat je website ook goed werkt op de mobiele telefoon. Dat geldt natuurlijk voor de virtuele tour. Maar nog meer geldt dat voor locatie informatie; zorg bijvoorbeeld voor de mogelijkheid om de pagina met plattegrond eenvoudig op de mobiele telefoon te laden (met behulp van een QR code). Vraag naar de mogelijkheden!

Eenvoudig toe te passen op alle websites

Als je beschikt over een WordPress website, is publicatie van een virtuele tour en een plattegrond eenvoudig te realiseren. Publicatie is ook altijd mogelijk op een bestaande, niet met WordPress gebouwde website. In dat geval zullen we in overleg bepalen wat de beste oplossing voor jouw specifieke situatie is.