Help, mijn tweets zijn verdwenen!

Twitter dyingTwitter kondigt geplande wijzigingen aan op https://dev.twitter.com/calendar. Zo ook de recente veranderingen aan haar API naar versie 1.1. API staat voor Application Programmming Interface en ondersteunt, eenvoudig gezegd, de communicatie tussen twee applicaties. In dit geval tussen WordPress en Twitter.

Met de API 1.1 kunnen applicaties alleen nog tweets ophalen nadat de aanvrager daarvoor is geauthoriseerd. En dat is een lastig verhaal dat extra programma code vergt en extra acties van de gebruiker. De WordPress plugins die ik gebruik voor het weergeven van Tweets, zijn hier in ieder geval (nog) niet op aangepast.

Alles bij elkaar is het een onbegrijpelijke en eenzijdige actie van Twitter, aldus de goegemeente.

 

Het beste alternatief waar je op dit moment gebruik van kunt maken is de Embedded Timeline van Twitter zelf. Je kunt nu zelf eenvoudige ‘widgets’ voor je site genereren en de code daarvoor in je WordPress website plakken. Let er wel op dat je de code in een tekstvak plakt, dat HTML code ondersteunt. Dit is bijvoorbeeld het geval in Text widgets maar de Visual Editor van een pagina moet je eerst even omzetten naar de Text Editor.