WordPress oEmbed

oEmbed: Content invoegen van een andere site

Als WordPress oEmbed niet werkt, gebruik dan de embed shortcode om toch eenvoudig van de mogelijkheden van oEmbed gebruik te kunnen maken. Lees hier hoe.

WordPress upgrade 4.4 hoogtepunten

8 December jongstleden is WordPress 4.4 gelanceerd. Lees hier over de belangrijkste hoogtepunten zoals oEmbed en Responsive images.

WordPress toekomst

WordPress toekomst: State of the Word 2015

Wie wil weten hoe de toekomst van WordPress er uit ziet volgens het team achter dit open source CMS, moet ook dit jaar weer de State of the Word bekijken.

WordPress webshop voor Plus Paper Specialties

Voor Plus Paper Specialties ontwierp en bouwde De Webbouwmeester een responsive WordPress webshop op basis van het Avada theme framework en WooCommerce.

WordPress website Wetenschappelijk Bureau 50Plus

Realisatie van een WordPress website t.b.v. het Wetenschappelijk Bureau 50Plus, een onafhankelijk instituut dat zich richt op het ondersteunen van het politieke en ideologische debat.

WordPress mobile apps

Wist je dat er al heel lang mobile apps voor Wordpress op Andoid en iOs beschikbaar zijn? Nee? Dan toch even hier verder lezen!

WordPress of toch liever een ander CMS?

Recent kreeg ik een vraag of ik misschien ook bekend was met Zurb Foundation. Die vraag was makkelijk te beantwoorden: nee. Was er niets meer te zeggen?

WordPress administratie menu probleem

Heb je een probleem met de weergave van het WordPress administratie menu? Maak je toevallig ook gebruik van Google Chrome? Lees dan hier wat er aan de hand is.

Mijn sitemap is leeg

Kijk je naar je sitemap, blijkt die helemaal leeg te zijn! Of toch niet? Gebruik je Yoast SEO en W3 Total Cache? Grote kans dat je het probleem zelf kunt oplossen.

Lees verder… » vervolgd

In het artikel Lees verder… » ben ik uitgebreid ingegaan op de (technische) werking van de WordPress samenvatting. In dit tweede deel behandel ik een paar praktische toepassingen zoals het veranderen van de ‘Lees meer…’ tekst.

Lees verder… »

Het gebruik van samenvattingen in WordPress lijkt arbitrair. Maar als je beter naar de lengte van de samenvatting en de gebruikte ‘Lees meer’ kijkt, merk je dat ook nu schijn weer bedriegt.

WordPress backwards compatibility

Onlangs heb ik een WordPress website uit 2006(!) ge-upgrade. WordPress 2.0.3… a blast from the past! Het was een feest om te zien hoeveel WordPress sindsdien is ontwikkeld. Maar echt indrukwekkend is de backwards compatibilty!

Sticky Posts

Sticky posts, laatst liep ik er weer tegenaan; je kunt een bericht vóór alle andere berichten tonen door het bericht sticky te maken. Maar er zitten een paar addertjes onder het gras…

WordFence real-time bescherming

Brute Force Attacks op WordPress zijn weer heviger dan ooit. Is jouw site al goed beveiligd?

Beveilig je WordPress website met WordFence

WordFence is toegetreden tot de top 15 van meest populaire WordPress plugins. Beveilig jij je WordPress website nog niet met deze plugin? Lees dan hier waarom je dat wel zou moeten doen.

WordPress phishing

Als je een mailtje met een bericht zoals onderstaand krijgt en het ‘sing in‘ was nog niet genoeg om je te alarmeren, wees dan gewaarschuwd: het gaat hier om een phishing poging! De link leidt je naar een inlogpagina die er hetzelfde uitziet als de standaard WordPress inlog pagina. Als je inlogt kom je inderdaad op […]

Help, mijn tweets zijn verdwenen!

Als rond juni 2013 je tweets plots niet meer op je website worden getoond, zit het er dik in dat dit wordt veroorzaakt door aanpassingen aan de Twitter API. Wat nu?!