Max Euwe schaaktoernooi

WordPress website voor een schaaktoernoei

Voor het succesvolle Max Euwe schaaktoernooi werd een drukbezochte, geavanceerde website gemaakt, waarmee de schaakpartijen live waren te volgen op zowel desktop, iPad als mobiele telefoon.

 

Live schaak kijken

Gedurende het gehele toernooi konden de echte schaakliefhebbers de partijen live volgen. Hiervoor is de schaaksoftware van pgn4web voorzien van een ‘wrapper’ waarmee de borden in WordPress getoond konden worden. Deze wrapper zorgde er voor dat de weergave zich automatisch aanpaste aan de grootte en orientatie van het beeldscherm.

euwetoernooi.nl.phone

Mobiel

Juist omdat de schaakpartijen live op de website werden uitgezonden, moest de site ook optimaal presteren op mobile devices. Hiervoor is gebruik gemaakt van een zogenaamd responsive design; een ontwerp dat zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid beschikbare ruimte.

 

Visueel concept

Het ontwerp is gemaakt op basis van het visuele concept dat Han Sinke voor de site ontwikkelde. De strakke lijnen en zwart-wit kleuren van het schaakspel zijn consequent in de site doorgevoerd.

 

Virtuele tour

Om de schaakliefhebbers aan te zetten tot een bezoek aan de prachtige locatie in de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam), is een uitgebreide virtuele tour gemaakt. Zo kan men al vast een kijkje in en om OBA nemen.

This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.

 

iPad

De iPad toonde zich een ideaal apparaat om rustig op de bank gezeten de schaakpartijen live te volgen of later te analyseren.

euwetoernooi.nl.pad