De Fotobond

Fotobond responsive design

BNAFV

De Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen, kortweg de Fotobond, heeft ruim 7.000 leden en kent 16 Afdelingen, die de verenigingen in hun regio overkoepelen, en een tiental Taak- en gespreksgroepen, die zich met verschillende gebieden binnen de fotografie bezighouden. Om al deze leden en groepen nog beter te ondersteunen bij de uitvoering van hun hobby, heeft de Fotobond een geheel nieuwe WordPress website laten bouwen naar het ontwerp van Marcel Reimer van M4Media.

Redactie

De redactie van de site is in handen van meer dan 50 redacteuren en een Hoofdredactie. Iedere afdeling en taakgroep heeft haar eigen redactieteam, dat de eigen pagina’s en berichten kan onderhouden. Deze functie- en datascheiding is geïmplementeerd door gebruik te maken van de autorisatierollen van WordPress aangevuld met de uitgebreide mogelijkheden van PressPermit.

Om het werk van de redacteuren te vereenvoudigen wordt gebruik gemaakt van speciale formulieren (op basis van Gravity Forms) waarmee berichten en agenda items ook via de voorkant van de site kunnen worden toegevoegd.

Onderlinge communicatie

De onderlinge communicatie tussen de redacteuren wordt ondersteund door social networking features en een forum (m.b.v. respectievelijk BuddyPress en bbPress). Deze functies zijn – natuurlijk – alleen toegankelijk voor ingelogde gebruikers.

Responsive design

Natuurlijk moeten leden en bezoekers van de Fotobond website deze ook goed kunnen bekijken op hun tablets en mobiele telefoons. Daarom is de site volgens de Resonsive design principes uitgewerkt.