Meta Management & Consulting

Verherbouw

Al weer bijna vier jaar geleden bouwden we de eerste versie van metamaco.nl. Na al die jaren was Meta nog steeds tevreden over de site – maar was het wel tijd geworden voor wat modernisering. Het onderhoud kon eenvoudiger worden gemaakt door de nieuwste versie van WordPress in gebruik te nemen; het is verrassend hoeveel eenvoudiger de administratie is geworden in de loop der jaren! Aan de home page zijn koppelingen toegevoegd met het LinkedIn profiel van Meta, haar Twitter account en de agenda van de Open Proeverij van de Managementproeverij wordt nu geheel automatisch weergegeven.

metamaco responsive design

Responsive

De bovenstaande afbeelding toont de weergave van de site op verschillende schermformaten. De bestaande Flash animatie wordt alleen getoond op apparaten die Flash ondersteunen en een minimale schermbreedte hebben. Er is – om pragmatische redenen – bewust geen gebruik gemaakt van conversie mogelijkheden t.b.v. non-Flash apparaten.

Multisite

Het beheer van de site is met de nieuwste versie van WordPress weer makkelijker geworden dan voorheen. Bovendien is Multisite geinstalleerd met daarbinnen een test-omgeving naast de offici&eul;le website. In deze testomgeving kan Meta desgewenst nieuwe functionaliteit uitproberen alvorens het op haar openbare site toe te passen.

Maatwerk

De site maakt gebruik van flink wat maatwerk componenten. Deze konden vrijwel alle probleemloos van de oude naar de nieuwe versie van WordPress worden gemigreerd. Dit is dan ook één van de ‘succesnummers’ van WordPress: backwards compatibility; alle vernieuwingen worden op zo’n manier doorgevoerd dat sites met (ver)oude(rde) component blijven functioneren. Dat geldt ook voor maatwerk componenten (zowel plugins als themes) mits die de richtlijnen voor de WordPress architectuur volgen.