Yaden East Africa

Doelstellingen

Yaden, de van oorsprong Keniaanse organisatie die zich richt op ontwikkeling van jongeren in Oost-Afrika, had behoefte aan een nieuwe website om zichzelf en aangelsoten jongerenorganisaties beter te kunnen presenteren ten aanzien van:

  • missie, visie en doelstellingen
  • programma’s en projecten
  • participerende groepen

Thema

Met het logo van Yaden als vertrekpunt werd een ontwerp gemaakt voor deze uitgebreide site met veel informatie over Yaden zelf en de tientallen aangesloten jongeren organisaties. De kleur en levendigheid van Afrika moesten daarbij herkenbaar zijn.

Taxonomie

De netwerk deelnemers zijn in een aantal maatwerk taxonomieën opgenomen. Met behulp van deze taxonomieën kunnen eenvoudig verschillende dwarsdoorsnedes worden samengesteld.

Update: WordPress ondersteunt tegenwoordig ook selectie op basis van een combinatie van maatwerk taxonomieën. Met deze functionaliteit kunnen geavanceerde selecties worden toegepast.

Geo data

Op een plattegrond (Google Maps) is te zien waar de participerende groepen domicilie houden. De bestaande plugin is uitgebreid met enkele functies, waaronder een ‘diashow’ waarmee de informatie van de groepen om beurten wordt getoond.

De geo data kan in de administratie heel eenvoudig worden ingevoerd door de beheerder.

Drag & drop galerie

Op de home page wordt gebruik gemaakt van een maatwerk WordPress plugin die de jQuery drag&drop plugin combineert met de uitstekende javascript lightbox bibliotheek van Highslide. De afbeeldingen worden bij het laden van de pagina willekeurig geplaatst.